Bästa espressomaskinerna i budgetskiktet
Melitta Enjoy Therm
9.3
Melitta Enjoy Therm
279:-
Köp nu
Under 1,500:-
Bästa espressomaskinerna i mellanskiktet
Philips HD7762
9.5
Philips HD7762
1,299:-
Köp nu
Under 4,500:-
Visa alla

Test espressomaskin

Att gå på ett mysigt fik med vänner och dricka en varm kopp espresso är något som aldrig slår fel. Och idag så finns det många bra och enkla möjligheter till att kunna brygga sin egen espresso hemma. Men för att kunna göra det så behöver man en bra espressomaskin som man kan använda. Det finns en hel del att tänka på när det kommer till att kunna välja en espressomaskin som producerar en god och kvalitativ kopp espresso. För det kan skilja mycket i smak beroende på hur maskinerna fungerar och hur de skall användas. För en del vill kunna sätta en egen personlig prägel på sin espresso medan andra vill att maskinen skall göra jobbet hela vägen ner i espressokoppen.

När man testar olika espressomaskiner eller är ute efter för att jämföra funktioner så är det viktigt att titta efter att maskinen har ett bra tryck när den skall framställa espresso. För är trycket för högt så blir espresson bitter i smaken och är trycket för lågt så resulterar det i att espresson blir vattnig och blaskig. De flesta espressomaskiner är förinställda på ett visst tryck och brukar vanligtvis ligga runt 9 bar. En annan sak som är bra att titta på vid test är hur kaffebönorna mals i en helautomatisk maskin, oftast skall resultatet vara relativt finmalet men det kan variera lite från maskin till maskin. Och också beroende på sin personliga smak om man själv gör det i en halvautomatisk espressomaskin.

Något som kan påverka espressons kvalitet är också vilken temperatur den tillagas vid för blir det för kallt i maskinen så blir resultatet inget vidare och likaså om det är för varmt. Men brukar säga att temperaturen skall ligga runt ca 93 grader. Det brukar ta mellan 20-30 sekunder att fylla koppen från maskinen när espresson strilas ut, och man måste också komma ihåg att vid en halvautomatisk espressomaskin så tar det lite mer tid då man behöver förbereda manuellt. Detta är några viktiga punkter som är bra att tänka på vid ett test av espressomaskiner. Men viktigast är självklart smaken på espresson.

Test espressomaskin, 7.5 out of 10 based on 4 ratings

Espressomaskin

Espresson har haft en stor genomslagskraft och är något som både finsmakare och dagliga kaffedrickare uppskattar.

Läs mer

Espressomaskin bäst i test

Att hitta den bästa espressomaskinen är något som kan vara svårt då det finns en hel del modeller och märken på dagens marknad

Läs mer