Bästa espressomaskinerna i budgetskiktet
Melitta Enjoy Therm
9.3
Melitta Enjoy Therm
279:-
Köp nu
Under 1,500:-
Bästa espressomaskinerna i mellanskiktet
Philips HD7762
9.5
Philips HD7762
1,299:-
Köp nu
Under 4,500:-
Visa alla

Helautomatisk espressomaskin

En kopp rykande espresso är det få som säger nej till och det är väldigt populärt på kaféer där man kan få både enkla och dubbla espressos. Nu kan man även göra det till sig själv och sina vänner hemma tack vare den helautomatiska espressomaskinen. Med en helautomatisk espressomaskin så behöver man endast ladda med kaffebönor av eget val, som passar bäst för att brygga en kopp espresso, och fylla på med mjölk som sedan skummas och ger den härliga creman som espresson innehåller.

Det finns en hel del varianter av espressomaskiner som är helautomatiska och priset kan variera mycket vilket innebär att man kan finna en bra espressomaskin till ett mycket bra pris. Det är inte något som behöver kosta tiotusentals kronor utan de flesta har råd med att unna sig lyxen med en kopp härlig espresso i hemmet.

En helautomatisk espressomaskin fungerar på så vis att maskinen själv maler kaffebönorna man har lagt i och pressar de sedan ner genom ett filter. De flesta maskiner skummar mjölken i maskinen och sedan tar det mellan 20-30 sekunder för att rinna ner i koppen och sen är det bara att dricka. Ett mycket snabbt och enkelt sätt att få ett mer avancerat kaffe istället för vanligt svart. En helautomatisk espressomaskin är ett utmärkt val för den som inte vill krångla till det med att mala kaffebönorna själv och trassla med att packa i filter. Eller bara för den person som snabbt och enkelt vill ha en kopp espresso utan att behöva vänta länge.

Alla kan klara av att hantera en helautomatisk espressomaskin utan större ansträngning. Och även om man tänker att en maskin som har alla dessa funktioner tar plats så behöver den inte vara enorm, då tekniken går framåt och det finns många snygga modeller som har unika designer. Den som väl har börjat brygga espressos i en helautomatisk espressomaskin kan inte vara utan den, för på ett snabbt och enkelt vis har man en rykande varm espresso i handen som ger en energi och njutning när man önskar dygnet runt. Alla borde unna sig den lyxen.

Espressomaskin

Espresson har haft en stor genomslagskraft och är något som både finsmakare och dagliga kaffedrickare uppskattar.

Läs mer

Espressomaskin bäst i test

Att hitta den bästa espressomaskinen är något som kan vara svårt då det finns en hel del modeller och märken på dagens marknad

Läs mer