Bästa espressomaskinerna i budgetskiktet
Melitta Enjoy Therm
9.3
Melitta Enjoy Therm
279:-
Köp nu
Under 1,500:-
Bästa espressomaskinerna i mellanskiktet
Philips HD7762
9.5
Philips HD7762
1,299:-
Köp nu
Under 4,500:-
Visa alla

Espressomaskin

Genom historien har kaffe varit något som varit väldigt populärt i Sverige, och idag med alla internationella influenser så är det inte bara en klassisk kopp svart kaffe med socker och mjölk som tillbehör som gäller. Espresson har haft en stor genomslagskraft och är något som både finsmakare och dagliga kaffedrickare uppskattar. Idag kan man göra sin egen espresso hemma i en espressomaskin och behöver inte alltid gå ut på ett café för att få njuta av en god kopp espresso.

Och det är vanligt att man investerar i espressomaskiner på arbetsplatser. Det är något magiskt med den lilla koppen espresso med sin härliga crema på toppen. Och det krävs en del kunskap för att få den perfekt. Men tack vare de kvalitativa espressomaskinerna man kan köpa idag så kan man lyckas även fast man inte är en utbildad barista.

Det finns många olika modeller och utföranden av espressomaskiner, allt ifrån helautomatiska till halvautomatiska, podmaskiner och pistongmaskiner som används i caféer eller restauranger. Den helautomatiska espressomaskinen gör jobbet åt dig och det enda man behöver göra är att trycka på startknappen för att sedan vänta på att espresson rinner ner i koppen som står och väntar. Med en halvautomatisk espressomaskin kan man göra det lite mer personligt när det gäller smak.

På en halvautomatisk espressomaskin så doserar man och maler kaffebönorna själv, samt packar kaffet i avsett filter. Trycket i maskinen är automatiskt så det behöver man inte tänka på. Detta är lite svårare till en början jämfört med en helautomatisk espressomaskin men ger ett godare kaffe när man väl lärt sig. Podmaskin är en espressomaskin som är väldigt lätthanterlig i hemmet, då man så att säga laddar den med färdiga fördoserade, förpacketerade och förpressade små kaffepaket. Detta är ett otroligt smidigt sätt och tar inte alls lång tid att förbereda.

Så trycker man om att dricka espresso så finns det många bra alternativ till att göra det på, beroende på sitt eget personliga intresse, tid och smak. Espresson är något som är här för att stanna och just därför har det blivit så populärt att äga en espressomaskin.

Espressomaskin

Espresson har haft en stor genomslagskraft och är något som både finsmakare och dagliga kaffedrickare uppskattar.

Läs mer

Espressomaskin bäst i test

Att hitta den bästa espressomaskinen är något som kan vara svårt då det finns en hel del modeller och märken på dagens marknad

Läs mer