Bästa espressomaskinerna i budgetskiktet
Melitta Enjoy Therm
9.3
Melitta Enjoy Therm
279:-
Köp nu
Under 1,500:-
Bästa espressomaskinerna i mellanskiktet
Philips HD7762
9.5
Philips HD7762
1,299:-
Köp nu
Under 4,500:-
Visa alla

Espressobryggare

Kaffe är något som har druckits länge genom historien, och det finns många olika slags kaffesorter och smaker vilket har gjort att det alltid varit populärt. En kopp svart kaffe är en klassiker men kanske inte alltid det mest spännande och allt fler prövar gärna på något nytt. Med espressons intåg har många fått upp ögonen för att brygga den eminenta lilla koppen med den härliga creman på toppen i sitt eget hem istället för att alltid behöva gå till ett café och betala dyra pengar. Det finns många bra alternativ idag för dem som vill brygga sin espresso själv i en espressobryggare i sitt egna hem. De espressobryggare som finns är i olika utföranden utifrån hur mycket arbete man själv vill lägga ner på sin kopp espresso.

Det finns espressobryggare som sköter allting själv i en så kallad helautomatisk espressobryggare där man endast behöver fylla på med mjölk och kaffebönor, som sedan mals ner, mjölken skummas och kaffet pressas genom filtret ner i den väntande koppen. Mycket enkelt och lättanvänt för den som vill kunna njuta snabbt av en kopp espresso. Sedan finns den halvautomatiska espressobryggaren, som man själv får mala kaffebönorna till för att sedan packa kaffet i avsett filter. Att använda en halvautomatisk espressobryggare kan vara lite klurigt ifrån början, men sedan så är det både roligt och gott att kunna pröva sig fram när det gäller personlig smak för att få till den bästa koppen espresso. Det finns även något som heter podbryggare som är extremt lättanvända där man lägger in färdiga paket med kaffe som är förpacketerade som man laddar espressobryggaren med och med en enkel knapptryckning är allt igång.

Så allt beroende på vilket intresse man har för sitt espressobryggande så finns det många goda alternativ utifrån kunskap och smak. Man behöver idag inte vara en barista för att kunna brygga en kopp god espresso till sig själv och sina vänner. Espressobryggarna kommer i många olika prisklasser beroende på vilka funktioner som finns att tillgå. Så oavsett vad man är ute efter när det gäller smak och användarvänlighet finns det något som passar.

Espressomaskin

Espresson har haft en stor genomslagskraft och är något som både finsmakare och dagliga kaffedrickare uppskattar.

Läs mer

Espressomaskin bäst i test

Att hitta den bästa espressomaskinen är något som kan vara svårt då det finns en hel del modeller och märken på dagens marknad

Läs mer