Bästa espressomaskinerna i budgetskiktet
Melitta Enjoy Therm
9.3
Melitta Enjoy Therm
279:-
Köp nu
Under 1,500:-
Bästa espressomaskinerna i mellanskiktet
Philips HD7762
9.5
Philips HD7762
1,299:-
Köp nu
Under 4,500:-
Visa alla

Espresomaskin bäst i test

Att hitta den bästa espressomaskinen är något som kan vara svårt då det finns en hel del modeller och märken på dagens marknad. För att se vilken espressomaskin som är bäst i test så finns det en hel del saker som kan vara bra att tänka på när man jämför olika modeller. För vilken maskin som helst gör tyvärr inte en bra espresso. Det är nämligen lite mer som krävs inuti maskinen för att göra en väl brygd espresso jämfört med en vanlig kopp svart kaffe. Nedan följer några saker som avgör vad som är bäst i test när det gäller espressomaskiner.

Till att börja med så är trycket i espressomaskinen något som kan avgöra om den är bäst i test. Detta är för att trycket vid pressningen igenom filtret avgör hur espresson blir. Är det ett alldeles för högt tryck så blir espresson bitter och är trycket för lågt blir den vattnig och inte alls så krämig som den ska vara. En annan sak är hur väl temperaturen hålls inne i maskinen vid bryggningen av espresso, optimalt sett bör espresson uppnå ca 93 grader för att ge en utsökt smak när den sedan rinner ner i koppen. Så det är något som man kan titta på vid ett bäst i test vilken kapacitet som espressomaskinen har när det gäller värme.

En annan sak som inte alltid är en självklarhet i en espressomaskin är mjölkskummare, ibland så behöver man ha en egen och ibland så finns det i maskinen, då bör man jämföra vilket resultat den skummade mjölken får i maskin gentemot vid sidan av, för att komma fram till vad som passar bäst och ger bäst resultat och smak.

När man gör ett bäst i test själv eller tittar på andra jämförelser så är dessa några punkter som är bra att lägga på minnet. Då detta är några av de grundläggande sakerna för en välsmakande espresso. Självklart bör man också titta på och jämföra priser beroende på vilken budget man utgår ifrån, för det behöver inte alltid kosta skjortan för att det skall smaka bra.

Espressomaskin

Espresson har haft en stor genomslagskraft och är något som både finsmakare och dagliga kaffedrickare uppskattar.

Läs mer

Espressomaskin bäst i test

Att hitta den bästa espressomaskinen är något som kan vara svårt då det finns en hel del modeller och märken på dagens marknad

Läs mer