Bästa espressomaskinerna i budgetskiktet
Melitta Enjoy Therm
9.3
Melitta Enjoy Therm
279:-
Köp nu
Under 1,500:-
Bästa espressomaskinerna i mellanskiktet
Philips HD7762
9.5
Philips HD7762
1,299:-
Köp nu
Under 4,500:-
Visa alla

Bästa espressomaskinen

Är man ute efter den bästa espressomaskinen så finns det många bra alternativ att tita på. Allt handlar förstås om personlig smak och funktion och det finns ett flertal varianter beroende på hur mycket tid man själv vill lägga ner på sin espresso. Idag kan man brygga goda espressos i helautomatiska espressomaskiner vilka inte kräver något större engagemang för att få en kopp espresso snabbt och okomplicerat.

Sedan finns det halvautomatiska espressomaskiner där man själv får göra lite arbete i form av att mala kaffebönorna för att sedan packa ner dem i filtret. På så vis kan man själv bestämma hur mycket bönorna skall malas efter personlig smak. Så en halvautomatisk espressomaskin ger en lite mer frihet än en helautomatisk. Sedan finns det pistongmaskiner som används på caféer och restauranger som är väldigt avancerade och som det krävs en hel del kunskap för att kunna sköta på ett eminent sätt för att få till bra espressos.

När man tittar efter den bästa espressomaskinen så bör man kolla på vilket tryck som maskinen har, trycket brukar nämnas i enheten bar. För om trycket i en espressomaskin är för lågt så blir kaffet blaskigt och vattnigt, och är det för högt så brukar det leda till en mycket bitter espresso. Det är något som är essentiellt om man vill ha den bästa espressomaskinen. En annan sak som är viktig är att espressomaskinen kommer upp i en bra temperatur eftersom espresson kräver det för att få en bra smak, och detsamma gäller mjölkskummare om det finns i maskinen. För annars blir det en dålig espresso. Denna information brukar anges mer specificerat men det är viktigt att komma ihåg att titta efter dessa punkter då det är avgörande för om en espresso kommer bli bra eller inte.

Den bästa espressomaskinen behöver inte kosta hundratusentals kronor utan man kan få en för bara några tusenlappar som har en mycket hög kvalitet och som ger en mycket god espresso. Den bästa espresson är den som man personligen är mest nöjd med och som smakar bäst, och det finns många maskiner som gör jobbet galant.

Espressomaskin

Espresson har haft en stor genomslagskraft och är något som både finsmakare och dagliga kaffedrickare uppskattar.

Läs mer

Espressomaskin bäst i test

Att hitta den bästa espressomaskinen är något som kan vara svårt då det finns en hel del modeller och märken på dagens marknad

Läs mer